Депутатам предлагают внести изменения в закон о социальной защите инвалидов

05.05.2004, 10:42

Комитет Верховной Рады Украины по делам пенсионеров, ветеранов и инвалидов рекомендовал парламенту принять за основу проект закона о внесении изменений в Закон Украины "Об основах социальной защиты инвалидов в Украине (относительно ответственности за не трудоустройство). (укр.)

Цей проект закону поданий народним депутатом України С. Косіновим

Законопроектом пропонується встановити пеню у розмірі 120 відсотків річних облікової ставки Національного банку України за кожний календарний день прострочення, включаючи день сплати, із недоїмки у випадку несвоєчасної сплати підприємствами штрафних санкцій за невиконання нормативу робочих місць для забезпечення працевлаштування інвалідів до Фонду соціального захисту інвалідів.

Автор мотивував пропозицію відсутністю відповідного закону, у зв'язку з чим Фонд соціального захисту інвалідів та його відділення позбавлені можливості нараховувати та стягувати пеню. Наслідком цього є численні порушення підприємствами Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні", яке призводить до того, що вони впродовж тривалого часу ігнорують законні вимоги Фонду соціального захисту інвалідів щодо сплати штрафних санкцій і при цьому не несуть ніякої відповідальності за це.

Така законодавча новація, на думку членів Комітету, в разі її реалізації, сприятиме поліпшенню дисципліни щодо сплати підприємствами штрафних санкцій, а відтак і сум надходження до Фонду соціального захисту інвалідів.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также