Депутатам предлагают принять изменения к закону "Об общеобязательном государственном социальном страховании на случай безработиц

06.05.2004, 11:10

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам социальной политики и труда предлагает парламенту принять во втором чтении проект закона о внесении изменений в Закон Украины "Об общеобязательном государственном социальном страховании на случай безработицы". (укр.)

Цей проект закону внесений народними депутатам України М. Нощенком, І. Шаровим

Законопроект передбачає доповнення статті 7 Закону положенням щодо надання за рахунок коштів загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття безпроцентних позик безробітним для заняття підприємницькою діяльністю або на організацію особистого селянського господарства.

Комітет також розглянув підготовлений до другого читання проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття", поданий Кабінетом Міністрів і прийнятий Верховною Радою України в першому читанні 2 березня 2004 року. Законопроект підготовлений з урахуванням рішення Комітету з питань соціальної політики та праці від 2 липня 2003 року "Про практику застосування Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття".

Члени Комітету зазначили, що враховані до другого читання пропозиції покращують зміст проекту і більш чітко відображають існуючу практику застосування Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття". Зокрема, чіткіше визначений порядок надання дотацій роботодавцю для працевлаштування безробітних, визначений статус представників застрахованих осіб та організацій роботодавців в правлінні Фонду та ін.

Комітет погодився з текстом порівняльної таблиці до другого читання і запропонував внести її на розгляд Верховної Ради України.

Комітет рекомендує парламенту прийняти в другому читанні і в цілому проект закону про внесення змін до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям", поданий народним депутатом України Л.Григорович.

Автор законопроекту пропонує збільшити на 20% рівень забезпечення прожиткового мінімуму для кожної дитини в малозабезпеченій багатодітній сім'ї, в якій виховується троє або більше дітей віком до 16 років (до 18 років, якщо дитина навчається). Народний депутат Л.Григорович запропонувала ввести в дію Закон з 1 липня 2004 року.

Комітет рекомендував Верховній Раді прийняти в першому читанні поданий народним депутатом В. Надрагою та М. Мельниковим проект Закону про внесення змін до Закону України "Про податок з доходів фізичних осіб".

Народні депутати пропонують не включати до складу загального місячного або річного оподатковуваного доходу платника податку вартість путівок на відпочинок, оздоровлення та лікування в санаторіях-профілакторіях та дитячих оздоровчих закладах, що знаходяться на балансі підприємства, платнику податку або його дітям у віці до 18 років, які надаються йому безоплатно або із знижкою (в розмірі такої знижки) підприємством, на якому працює платник податку.

Внесення таких змін до Закону України "Про податок з доходів фізичних осіб", на думку народних депутатів, дозволить зменшити податковий тиск на доходи фізичних осіб, сприятиме ефективнішому проведенню оздоровчої кампанії.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также