Визит начальника Генерального штаба Вооруженных Сил Украины в Хорватию

12.09.2005, 14:50

Перспективные направления двустороннего военного сотрудничества между Украиной и Республикой Хорватия планируется обсудить в ходе визита в Хорватию начальника Генерального штаба - Главнокомандующего Вооруженных Сил Украины генерал-полковника Сергея Кириченко. (укр.)

12 вересня з візитом до Республіки Хорватія відбула делегація Збройних Сил України на чолі з начальником Генерального штабу - Головнокомандувачем Збройних Сил України генерал-полковником Сергієм Кириченком.

Планом візиту передбачені зустрічі керівника української військової делегації з Міністром оборони Республіки Хорватія паном Беріславом Рончевічєм та начальником Генерального штабу Збройних Сил Республіки Хорватія генерал-полковником Йосіпом Луцічем.

Під час переговорів сторони планують обговорити стан та перспективи двостороннього співробітництва між міністерствами оборони України та Республіки Хорватія, окреслити погляди української сторони на перспективні напрями розвитку двостороннього співробітництва у воєнно-політичній, військовій та військово-технічних галузях. Зокрема, порушуватимуться питання щодо проведення регулярних воєнно-політичних консультацій з питань забезпечення регіональної безпеки, обміну досвідом реформування збройних сил, проведення спільних військових навчань та польових тренувань тощо.

Програмою візиту також передбачено відвідування українською військовою делегацією Регіонального центру сприяння верифікації та імплементації міжнародних зобов'язань у галузі контролю над озброєнням у місті Ракітьє.

Візит триватиме до 13 вересня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також