Украинские офицеры изучают опыт польских коллег

14.09.2005, 12:44

Согласно предварительной договоренности между президентами Украины и Республики Польша относительно стажировки в этой стране 200 украинских специалистов, в Польшу прибыли 24 офицера Вооруженных Сил Украины. (укр.)

12 вересня, відповідно до попередніх домовленостей між Президентами України та Республіки Польща, на стажування до цієї країни прибули 24 офіцери Збройних Сил України.

Вони стали першими з 200 українських фахівців, які мають пройти стажування в різноманітних підприємствах, організаціях, установах та військових підрозділах Польщі з метою вивчення польського досвіду інтеграції до європейських та євроатлантичних структур.

Протягом двох тижнів українські офіцери будуть обмінюватися досвідом зі своїми колегами, які обіймають аналогічні посади у Війську Польському. Головна мета їх роботи полягає у вивченні польського досвіду інтеграції в НАТО.

"Цей досвід нам вкрай необхідний, - зазначив під час нещодавнього візиту до Польщі керівник українського військового відомства Анатолій Гриценко, - оскільки Україна обрала стратегічний курс інтеграції до євроатлантичних структур".

12 вересня з українськими військовослужбовцями зустрівся міністр Національної оборони РП Єжі Шмайдзінські, який першим поділився з ними досвідом країни та Війська Польського на шляху до європейських та євроатлантичних структур.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також