В Украине находится с визитом французская военная делегация

15.09.2005, 12:02

Вопросы сотрудничества в области контроля над обычными вооружениями обсуждают в Киеве представители верификационных структур Украины и Франции. (укр.)

В Україні з візитом перебуває французька військова делегація на чолі з начальником Центру верифікації збройних сил Французької Республіки полковником Састером Кочановскі.

Основна мета візиту представників верифікаційної структури збройних сил Франції полягає у обговоренні з українським колегами питань співробітництва у галузі контролю над звичайними озброєннями. Українську військову делегацію на переговорах очолює начальник Управління верифікації Генерального штабу ЗС України генерал-майор Ігор Федотов.

Крім того, під час робочих зустрічей обговорюватиметься питання надання французькою стороною фінансової підтримки участі українських представників у діяльності Регіонального центру контролю над озброєннями і верифікації (RACVIAC).

Під час перебування у Києві французькі верифікатори також ознайомляться зі станом виконання Україною міжнародних договорів у галузі контролю над озброєннями, а також діяльністю Управління верифікації Генерального штабу ЗС України.

- Україна зробила неможливе - за 14 років незалежності скоротила чисельність власної армії більше ніж втричі, позбавилася великої кількості озброєнь та військової техніки, і при цьому жорстко дотримувалася усіх міжнародних договорів і документів, - зазначив начальник Центру верифікації збройних сил Французької Республіки полковник Састер Кочановскі.

Візит представників верифікаційної структури збройних сил Франції триватиме до 15 вересня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також