Визит военной делегации США в Украину

06.09.2005, 12:00

Перспективы углубления двустороннего военного сотрудничества будут обсуждаться во время визита в Украину делегации командования Военно-Воздушных Сил США в Европе. (укр.)

6-7 вересня в Україні з візитом перебуватиме делегація командування Військово-Повітряних Сил США в Європі на чолі із заступником командувача генерал-лейтенантом Робертом Бішопом.

Під час перебування в Україні американські військові зустрінуться з командувачем Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-полковником Анатолієм Торопчиним, а також відвідають Бориспільський та Мелітопольський авіаційні гарнізони.

Метою зустрічей та переговорів американських військових льотчиків з українськими колегами є обговорення перспектив поглиблення двостороннього військового співробітництва. Зокрема, щодо налагодження контактів між авіаційними базами-побратимами військово-транспортної та винищувальної авіації Повітряних Сил ЗС України та ВПС США. Саме тому до складу американської військової делегації включено військових льотчиків 86-го авіаційного крила військово-транспортних літаків (авіабаза Рамштайн) та Національної гвардії Військово-Повітряних Сил штату Каліфорнія.

Очікується, що у подальшому такі контакти матимуть продовження під час планування та проведення спільних навчань і тренувань.

У Борисполі та Мелітополі американські гості ознайомляться з призначенням та завданнями, що стоять перед цими авіаційними з'єднаннями Повітряних Сил ЗС України.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також