Для защиты прав человека

11.10.2001, 11:22

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам прав человека, национальных меньшинств и межнациональных отношений рекомендовал парламенту одобрить во втором чтении законопроект о предупреждении насилия в семье. (укр.)

Як зазначалося на засіданні комітету, даний законопроект визначає правові і організаційні основи виявлення і припинення проявів насильства в сім'ї, відновлення прав і законних інтересів членів сім'ї, які постраждали від насильства, здійснення контролю і нагляду за законною діяльністю органів і служб з попередження насильства в сім'ї та спеціальних установ для жертв сімейного насильства.

В ході засідання Комітету також обговорювалися організаційні заходи щодо проведення в комітеті на початку грудня поточного року публічних слухань з питання дотримання Україною Конвенції проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження та покарання. Коментуючи це питання, Голова Комітету Геннадій Удовенко зазначив, що слухання мають привернути увагу органів виконавчої влади і громадських правозахисних організацій до цієї "надзвичайно гострої проблеми, що безпосередньо торкається прав людини". Члени комітету готують до слухань конкретні рекомендації щодо усунення порушень конституційних прав затриманих та заарештованих громадян.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також