Генеральная схема планирования территорий Украины уже готова

30.10.2001, 11:00

Кабинет Министров Украины одобрил проект Закона "О Генеральной схеме планирования территорий Украины". (укр.)

Практика нераціонального використання природних ресурсів, політика нерівномірного заселення територій, успадкована нашою державою від радянських часів, надмірна концентрація виробничих потужностей в одних районах, тоді як інші залишаються відсталими - все це призвело до того, що сучасний стан використання територій не відповідає вимогам забезпечення екологічної рівноваги та збереження повноцінного життєвого середовища.

Саме тому уряд схвалив проект Закону "Про Генеральну схему планування території України", яким створюються правові засади для забезпечення подальшого прийняття узгоджених рішень стосовно планування розвитку територій на основі визначених державних пріоритетів і науково обгрунтованих рекомендацій. На основі схеми урядом буде розроблено пакет конкретних заходів. Зокрема, буде проведена оцінка стану використання території нашої держави та функціонування систем розселення, визначений санітарно-епідеміологічний та екологічний стан регіонів. На основі цих даних та з огляду на динаміку окремих галузей економіки розроблятиметься прогноз розвитку територій, формуватимуться заходи щодо вдосконалення систем розселення та сталого розвитку населених пунктів, щодо усунення виявлених диспропорції та негараздів у використанні територій.

Фінансування заходів здійснюватиметься за рахунок коштів Державного бюджету, бюджету АР Крим та грантів міжнародних організацій.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також