Земельный кодекс ко второму чтению готов

24.10.2001, 18:42

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам аграрной политики и земельных отношений рассмотрел и одобрил замечания и предложения народных депутатов к проекту Земельного кодекса, рассмотрение которого во втором чтении запланировано на 25 октября. (укр.)

Серед пропозицій, рекомендованих Комітетом до включення в текст законопроекту:
- визнання пріоритетності вимог екологічної безпеки;
- необхідність створення Державного земельного іпотечного банку та державної системи реєстрації прав власності на земельні ділянки;
- мораторій на відчуження прав власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення (купівля, продаж) до 2005 року.

Народні депутати також вирішили доручити робочій групі Комітету з доопрацювання проекту Земельного кодексу розробити перелік законопроектів, без прийняття яких зняття вищезазначеного мораторію є неможливим. Серед таких документів, зокрема, законопроекти про власність, про грошову оцінку землі, про земельний кадастр, про землеустрій, про розмежування прав державної і комунальної власності на землю, про охорону земель.

Парламентський Комітет також вирішив звернутися до Президента України з листом щодо доцільності використання приміщень колишнього акціонерного комерційного банку "Україна" для створення Державного земельного іпотечного банку.

Комітет також прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України ухвалити в першому читанні законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про державну статистику", відповідно до якого селянські (фермерські) господарства та сільгоспкооперативи зобов'язуватимуться складати статистичні звіти та надавати їх до органів державної статистики.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також