Разработан проект закона о франчайзинге

25.10.2001, 15:41

С целью обеспечения поддержки и дальнейшего развития предпринимательской деятельности в Украине Кабинет Министров разработал проект Закона Украины "О франчайзинге". (укр.)

Для довідки: Франчайзинг - це вид підприємницької діяльності, за якою на договірній основі одна сторона надає іншій право на використання знаку для товарів і послуг, фірмового найменування, послуг, технологічного процесу і (або) іміджу, спеціалізованого обладнання, ноу-хау, ділової репутації, комерційної інформації, що охороняється законом, а також інших передбачених договором об'єктів виключних прав.

Найбільш відомими корпораціями-франчайзерами в Україні є "Кока-Кола", "Мак-Дональдс", "Адідас", "Пепсі-Кола", "Дока-піца", "Фуджі-Фільм", "Деу Мотор" та інші.

Успішне функціонування підприємств-франчайзі в західних країнах і в Україні пояснюється тим, що невелика фірма, що використовує допомогу франчайзера, може у порівняно короткі строки розпочати свою справу і успішно подолати труднощі на початковому етапі становлення бізнесу. Випуск продукції під широко відомою споживачам торговою маркою забезпечує підприємству-франчайзі стабільний і високий попит на неї, а відповідно, стабільний прибуток.

Проектом закону визначаються форма договору франчайзингу, сторони договору, їх обов'язки та відповідальність, поняття субфранчайзингу.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також