Предложения Президента отклонены

23.10.2001, 13:49

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам социальной политики и труда рекомендовал парламенту преодолеть вето Президента Украины на проект закона о внесении изменений в статью 15 Закона Украины "Об оплате труда". (укр.)

Законопроектом передбачалося, що оплата праці працівників підприємств здійснюватиметься не після сплати обов'язкових платежів, а в першочерговому порядку.

Президент заперечив проти зміни чинного порядку черговості платежів, яка, на його думку, негативно вплине на стан надходження до державного бюджету коштів від сплати податків та зборів (обов'язкових платежів). Це, зазначив глава держави, у свою чергу, погіршить ситуацію з виплатою заробітної плати.

Однак, парламентський Комітет виступає за пріоритетність своєчасного одержання громадянами України винагороди за свою працю та погашення заборгованості з виплати заробітної плати, а тому відхилив пропозицію Президента.

На випадок, якщо Верховна Рада не подолає вето Президента, Комітет запропонував компромісну редакцію закону, яка передбачає зміну дати набрання чинності законом. На думку Комітету, це дасть можливість врахувати положення закону під час доопрацювання урядом проекту закону про Державний бюджет на 2002 рік.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також