Верховную Раду ждет плодотворная неделя

12.10.2001, 18:51

На следующей пленарной неделе (16-19 октября) запланировано, что Верховная Рада Украины рассмотрит около 70 законопроектов. (укр.)

У вівторок, 16 жовтня, передбачається розгляд Верховною Радою 18 законопроектів, що, зокрема, торкаються проектів законів про затвердження Державної програми зайнятості населення на 2001-2004 роки, про запобігання та протидію легалізації ("відмиванню") доходів, отриманих злочинним шляхом, про Національну програму будівництва суден рибопромислового флоту України на 2001-2010 роки; внесення змін до Законів України "Про Національну депозитарну систему та особливості електронного обігу цінних паперів в Україні", "Про реструктуризацію боргових зобов'язань Кабінету Міністрів України перед Національним банком України". У режимі повторного розгляду передбачається обговорити два законопроекти - про внесення змін до Законів України "Про оплату праці" та "Про пенсійне забезпечення" (щодо встановлення мінімальної пенсії на рівні мінімального споживчого бюджету).

У середу, 17 жовтня, на обговорення планується винести проект закону про Державний бюджет України на 2002 рік (перше читання).

В день голосування - четвер, 18 жовтня, - проектом розкладу засідань Верховної Ради передбачено прийняття рішень щодо 42 питань, а також з питань, обговорених 16 та 17 жовтня (в тому числі із законопроекту про Державний бюджет на 2002 рік у першому читанні, якщо у середу відбудеться його обговорення).

Цього дня народним депутатам, зокрема, запропонують визначитися щодо проекту закону про вибори народних депутатів України (з пропозиціями Президента України). Серед документів, визначених Президентом України та Урядом як невідкладні та першочергові, з яких заплановано прийняти рішення до проекту розкладу засідань на четвер включені: проекти Цивільного (третє читання), Земельного (друге читання) та Сімейного (третє читання) кодексів, проекти законів про Кабінет Міністрів України (друге читання), про затвердження прожиткового мінімуму на 2002 рік (друге читання), про електронні документи та електронний документообіг, про основи державного регулювання природних монополій та суміжних ринків у паливно-енергетичному комплексі України.

Планується також прийняття рішень із законопроектів ( друге читання) про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим (нова редакція), про особливості виробництва, експорту та імпорту дисків для лазерних систем зчитування, про заборону ввезення і реалізації на території України етилового бензину та свинцевих добавок до бензину.

З пропозиціями Президента України планується розглянути законопроекти про інноваційну діяльність, про альтернативні джерела енергії, про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, про внесення змін до Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей".

У п'ятницю, 19 жовтня, до розгляду депутатами планується запропонувати 9 законопроектів. Верховна Рада, як передбачено проектом розкладу засідань, заслухає звіт Кабінету Міністрів України щодо соціально-економічних наслідків закриття шахт в Україні.

Планується обговорення проектів законів: про Комплексну програму утвердження України як транзитної держави у 2001-2010 роках, про супутникове та кабельне телебачення і радіомовлення, про державний (фінансовий) контроль за декларуванням доходів осіб, уповноважених на виконання функцій держави, та їх витратами.

Передбачається також розглянути проекти Постанов про газету Верховної Ради України "Голос України", про забезпечення права громадян України на інформацію, про процедуру ротації членів Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення з частини її складу, призначеної Верховною Радою України.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також