Планы Верховной Рады

19.10.2001, 18:45

На следующей пленарной неделе (23-26 октября) на заседаниях Верховной Рады Украины запланировано рассмотреть более 120 законопроектов. (укр.)

В тому числі 31 документ, визначений Президентом України та урядом як невідкладні та першочергові.

У вівторок, 23 жовтня, передбачається розгляд Верховною Радою 21 документа. Народні депутати обговорять проекти законів: про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування (внесений на заміну), про недержавне пенсійне забезпечення (доопрацьований, внесений на повторне перше читання), про Комплексну програму утвердження України як транзитної держави у 2001-2010 роках, про іпотечне кредитування та факторингові операції з іпотечними зобов'язаннями, про фінансово-кредитні механізми житлового будівництва. У порядку денному - законопроекти про внесення змін до законів про приватизацію державного майна, про політичні партії, до деяких законів України з питань інтелектуальної власності в глобальній інформаційній системі Інтернет. На обговорення також планується винести проекти законів про порядок надання притулку в Україні іноземцям та особам без громадянства та про Національну програму будівництва суден рибопромислового флоту України на 2001-2010 роки.

У середу 24 жовтня, на обговорення планується винести 9 законопроектів. Серед них - проекти законів: про запобігання та протидію легалізації ("відмиванню") доходів, отриманих злочинним шляхом; про державний (фінансовий) контроль за декларуванням доходів осіб, уповноважених на виконання функцій держави, та їх витратами; про центральні органи виконавчої влади; про Регламент Верховної Ради України, про державну охоронну діяльність; про Національне бюро розслідувань України; про військову поліцію у Збройних Силах України; про зброю.

В день голосування - четвер, 25 жовтня, - проектом розкладу засідань Верховної Ради передбачено прийняття рішень щодо близько 90 питань та проектів законів та постанов, а також з питань, обговорених 19, 22 і 23 жовтня.

Цього дня народним депутатам, зокрема, запропонують визначитися щодо проекту закону про Державний бюджет України на 2002 рік" (перше читання) та проекту постанови про переобрання голови Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради О. Лавринович. До проекту розкладу засідань на четвер також включені: проекти Цивільного (третє читання), Сімейного (третє читання), Земельного(друге читання) кодексів, проекти законів: про Кабінет Міністрів України, про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим (друге читання, нова редакція), про затвердження прожиткового мінімуму на 2002 рік, про державний компенсаційний фонд, про вищу освіту (друге читання), про основи державного регулювання природних монополій та суміжних ринків у паливно-енергетичному комплексі України, про особливості виробництва, експорту та імпорту дисків для лазерних систем зчитування.

На повторний розгляд з пропозиціями Президента України планується винести закони: про погашення заборгованості із заробітної плати та інших видів грошових виплат, про внесення змін до закону про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України, про оплату праці, про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, про інноваційну діяльність, про виконання рішень Європейського Суду з прав людини, про визнання та виконання в Україні рішень іноземних судів.

У п'ятницю, 26 жовтня, до розгляду депутатами планують запропонувати 8 законопроектів, зокрема: про супутникове та кабельне телебачення і радіомовлення, про національну стратегію поліпшення становища жінок України; про внесення змін до законів про розмір внесків на деякі види загальнообов'язкового державного соціального страхування, "Про міжнародні договори України" (нова редакція, повторне перше читання), про державний захист працівників суду і правоохоронних органів. Народні депутати також обговорять проект постанови про звільнення з посади Міністра фінансів України І. Мітюкова.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також