Парламент решил: "пиратству" конец

15.09.2001, 11:56

14 сентября на сессии Верховной Рады Украины рассматривался законопроект, направленный на предотвращение "пиратства" в сфере производства и распространения компакт-дисков. (укр.)

Свiй проект правового акту, спрямованого на запобiгання "пiратству" у сферi виготовлення та розповсюдження компакт-дискiв, представив сесiї вiд авторської групи народний депутат України Сергiй Чукмасов. Згiдно з його концепцiєю виробником такої продукцiї може бути лише суб'єкт господарювання, який повнiстю або частково веде випуск дискiв за лiцензiєю. А лiцензування здiйснюватиметься спецiальним органом, що уповноважений на це Кабiнетом Мiнiстрiв. Заявниковi, як передбачається проектом, присвоюється спецiальний iдентифiкацiйний код, що вважається мiжнародним. Термiн дiї лiцензiї має становити не бiльше трьох рокiв. Цi та iншi "жорсткостi", закладенi в проектi, викликали неоднозначне його сприйняття в залi. Низка промовців розцiнювали їх, як тиск на власного виробника, посилений ще й введенням раптових перевiрок, правом зупинення органами МВС виробництва та вилучення вiдповiдного обладнання.

Законопроект зазнав iстотної критики. Пропонувалося або вiдхилити його, або грунтовно доопрацювати. Ця думка узгоджується з рiшенням Комiтету з питань промислової полiтики i пiдприємництва, про що доповiв сесiї голова пiдкомiтету Володимир Чекалін.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины

Читайте також