На следующей неделе парламент рассмотрит свыше 70 вопросов

29.09.2001, 12:08

На следующей пленарной неделе, 2-5 октября, Верховная Рада Украины планирует рассмотреть свыше 70 вопросов, из которых 12 определены Президентом и правительством как первоочередные и неотложные. (укр.)

Це передбачено проектом розкладу засідань, що буде винесений на розгляд Погоджувальної ради голів комітетів та керівників парламентських груп та фракцій у понеділок, 1 жовтня.

У вівторок, 2 жовтня, народним депутатам на повторний розгляд будуть представлені проект Житлового кодексу України; законопроекти: про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування; про внесення змін до деяких законів України з питань пенсійного забезпечення. Ці документи визначені Президентом і урядом як невідкладні та першочергові.

Цього ж дня парламентарії розглянуть законопроект про врегулювання відносин між державним бюджетом та місцевими бюджетами, що виникли у період з 1994 р. по 2000 р. (у повторному першому читанні); ряд законопроектів, що стосуються внесення змін до законів з питань оподаткування; два законопроекти про подолання кризового фінансового стану АКАБ "Україна"; законопроект про державну підтримку вітчизняних виробників рейкового складу та його оновлення (у повторному першому читанні).

У середу, 3 жовтня, на обговорення Верховної Ради планується винести законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо створення та функціонування спеціальних (вільних) економічних зон і запровадження спеціальних режимів інвестиційної діяльності на територіях пріоритетного розвитку; ряд законопроектів соціального спрямування; три проекти законів про внесення змін до Закону про політичні партії в Україні та до Регламенту Верховної Ради (щодо уникнення подібності у назвах партій та блоків).

Також у першому читанні пропонується розглянути законопроекти про обов'язкове страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів.

У другій половині дня парламентарії продовжать роботу у комітетах та фракціях.

У четвер, 4 жовтня, - в день голосування, - народні депутати, зокрема, планують розглянути пропозиції Президента України до 7 законів, зокрема, "Про тимчасові слідчі та спеціальні комісії Верховної Ради", "Про інноваційну діяльність", "Про альтернативні джерела енергії", "Про поштовий зв'язок".

Цього ж дня розглядатиметься у новій редакції визначений Президентом як невідкладний законопроект про внесення змін до Закону України "Про операції з давальницькою сировиною в зовнішньоекономічних відносинах".

За процедурою другого читання планується прийняття рішень щодо законопроектів: про вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів; про вибори депутатів Верховної Ради АРК (нова редакція); про основи державного регулювання природних монополій та суміжних ринків у паливно-енергетичному комплексі.

У новій редакції розглядатимуться законопроекти про внесення змін до Законів України "Про рекламу" та "Про страхування".

Також прийматимуться рішення щодо законопроектів про скасування податку на додану вартість, про територіальну громаду, про внесення змін до Закону "Про господарські товариства".

У п'ятницю, 5 жовтня, Верховна Рада планує розглянути законопроекти про державний (фінансовий) контроль за декларуванням доходів осіб, уповноважених на виконання функцій держави, та їх витратами; ряд законопроектів про внесення змін до чинних законів, зокрема: "Про туризм", "Про благодійництво та благодійні організації", "Про статус гірських населених пунктів в Україні" .

У вівторок, 9 жовтня - на Дні Уряду у Верховній Раді заслуховуватиметься інформація Кабінету Міністрів України про стан зайнятості та безробіття на ринку праці в Україні.

У другій половині дня 9 жовтня та 10-15 жовтня парламентарії продовжать роботу в комітетах, фракціях та групах.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також