Президент подписал указ о защите государственной информации

26.09.2001, 10:46

Президент Украины Леонид Кучма подписал Указ "О некоторых мерах по защите государственных информационных ресурсов в сетях передачи данных". (укр.)

Це зроблено з метою підвищення рівня захисту державних інформаційних ресурсів у мережах передачі даних, забезпечення інформаційної безпеки держави та відповідно до пункту 1 статті 106 Конституції України.

Уряду, зокрема, доручено визначити у чотиримісячний строк порядок підключення органів виконавчої влади, інших державних органів, а також підприємств, установ та організацій, які одержують, обробляють, поширюють і зберігають інформацію, що є об'єктом державної власності та охороняється згідно із законодавством, до іноземних і міжнародних мереж передачі даних, у тому числі до мережі Інтернет.

Згідно з документом, Кабінет Міністрів, центральні та місцеві органи виконавчої влади, підприємства, установи й організації, що користуються зазначеною інформацією, мають здійснювати передачу даних глобальними мережами виключно через підприємства (операторів), що визначатимуться Державним комітетом зв'язку та інформатизації України.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також