Парламент повторно рассмотрит проект закона о погашении задолженности по зарплате

19.09.2001, 11:00

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам социальной политики и труда рекомендовал парламенту одобрить сравнительную таблицу с предложениями Президента Украины к проекту закона о погашении задолженности по заработной плате и другим видам денежных выплат, а также рассмотреть законопроект повторно. (укр.)

Глава держави наклав вето на цей документ, висловивши свої зауваження.

Зокрема, парламентський Комітет підтримав пропозицію Президента продовжити до 1 липня 2002 року термін погашення заборгованості працівникам бюджетної сфери в частині, що перевищує відповідні видатки, передбачені в Державному і місцевих бюджетах на 2001 рік. У прийнятому Верховною Радою Законі заборгованість із виплати заробітної плати та інших видів грошових виплат передбачалося погасити до 1 січня 2002 року. Глава держави мав на увазі закладення цих коштів в необхідному розмірі в Державному та місцевих бюджетах на 2002 рік.

Парламентський Комітет врахував пропозицію Президента про необхідність погашення заборгованості не тільки у грошовій, а й інших формах, передбачених законами України. Комітет також погодився з пропозицією глави держави, згідно з якою відповідальність за виконання цього Закону несуть роботодавці та інші платники заборгованості відповідно до законодавства України. У редакції Закону, ухваленій Верховною Радою, така відповідальність покладалася на власників підприємства, установи, організації або осіб, які їх представляють чи уповноважені власником органи і під час укладення трудового договору взяли на себе зобов'язання виплачувати працівникові заробітну плату.

Разом з тим, Комітет відхилив пропозицію про виключення з законопроекту положення, згідно з яким суб'єктам господарювання-боржникам дозволяється до повної ліквідації заборгованості спрямувати на ці цілі грошові надходження по результатах господарювання у першочерговому порядку.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також