Напряженный график работы Верховной Рады

18.09.2001, 11:23

В течение пленарной недели - 18-21 сентября - Верховной Радой Украины запланировано рассмотреть около 90 законопроектов, в том числе 12 документов, которые определены Президентом Украины и правительством как неотложные и первоочередные. (укр.)

У вівторок, 18 вересня, передбачається розгляд Верховною Радою 20 законопроектів, що, зокрема, торкаються питань внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет на 2001 рік" та врегулювання відносин між Державним бюджетом та місцевими бюджетами, що виникли у період з 1994 року по 2000 рік; проектів законів про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу, про єдиний митний тариф, про зерно та ринок зерна в Україні. Проект розкладу пленарних засідань передбачає також розгляд законопроекту про затвердження прожиткового мінімуму на 2002 рік тощо.

У середу, 19 вересня, на обговорення планується винести 10 законопроектів. Серед них - проект закону про подолання кризового фінансового стану Акціонерного комерційного агропромислового банку "Україна"; про внесення змін до Закону України "Про політичні партії в Україні"; законопроект про територіальну громаду та про скасування податку на додану вартість, про внесення змін до законів "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" та про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо пенсійного забезпечення громадян. У режимі повторного розгляду передбачається розглянути два законопроекти - про внесення змін до Закону України "Про оплату праці" та про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення" (щодо встановлення мінімальної пенсії на рівні мінімального споживчого бюджету).

В день голосування - четвер, 20 вересня, - проектом розкладу засідань Верховної Ради передбачено прийняття рішень щодо близько 30 питань та проектів постанов, а також з питань, обговорених 18 та 19 вересня.

Цього дня має відбутися представлення проекту Закону про Державний бюджет на 2002 рік. Серед документів, визначених Президентом України та урядом як невідкладні та першочергові, з яких на четвер заплановано прийняти рішення, - проект Цивільного кодексу України (третє читання), проекти законів про механізм повернення трудових заощаджень населення (третє читання), про вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів (друге читання) та про зміни і доповнення до Закону України "Про оподаткування прибутку підприємств" (щодо оподаткування підприємств нафтогазового комплексу).

З пропозиціями Президента України планується розглянути законопроекти про внесення змін до Закону України "Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України", про Фонд державного майна України, про введення мораторію на примусову реалізацію майна, про право власності на окремі види майна, про засади функціонування оптового ринку електричної енергії в Україні тощо.

У п'ятницю, 21 вересня, до розгляду депутатами планується запропонувати 18 законопроектів, зокрема, законопроекти: про державний (фінансовий) контроль за декларуванням доходів осіб, уповноважених на виконання функцій держави, та їх витратами, про екологічний аудит, законопроекти про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України, про внесення змін до Основ законодавства про культуру, про благодійництво та благодійні організації, про господарські товариства тощо.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також