Верховная Рада определяет хозяев советского имущества

14.09.2002, 11:35

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций рассмотрел два варианта законопроекта "Об определении субъектов права собственности на размещенное на территории Украины имущество общесоюзных общественных организаций бывшего СССР". (укр.)

Комітет, розглянувши два законопроекти "Про визначення суб'єктів права власності на розташоване на території України майно загальносоюзних громадських об"єднань організацій колишнього Союзу РСР", внесені один - народним депутатом В. Матвєєвим, інший - Кабінетом Міністрів, ухвалив рішення рекомендувати парламенту прийняти за основу депутатський проект закону, врахувавши при його підготовці до другого читання пропозиції уряду.

В законопроекті В. Матвєєва передбачено судовий порядок визначення суб'єктів права власності на розташоване на території України майно загальносоюзних громадських організацій на відміну від урядового проекту, за яким це покладається на Кабінет Міністрів. Депутати висловили думку, що в такому випадку рішення Кабінету Міністрів не можуть беззастережно вважатись об.єктивними, оскільки він є зацікавленою стороною у можливому спорі щодо вказаного майна.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также