Разработан законопроект "О судебной экспертизе"

16.09.2002, 11:23

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам бюджета рекомендовал парламенту принять в первом чтении проект Закона "О судебной экспертизе". (укр.)

Законопроектом визначено перелік вимог, яким мають відповідати фахівці, які не працюють в державних спеціалізованих установах і здійснюють судово-експертну діяльність, а також нова, більш чітка і детальна, редакція статей, що регламентують порядок проведення атестації та присвоєння кваліфікації судового експерта.

З метою поліпшення існуючого порядку фінансування державних спеціалізованих науково-дослідних установ пропонується встановити, що їхня діяльність, пов'язана із проведенням наукових розробок, а також із здійсненням судових експертиз у кримінальних справах, фінансується за рахунок державного та місцевих бюджетів.

Запропоновано визначити також позабюджетні джерела фінансування, які дадуть змогу залучити додаткові кошти, необхідні для ефективного здійснення державними спеціалізованими науково-дослідними установами своєї статутної діяльності. Кошти надходитимуть від юридичних осіб і громадян за проведення судових експертиз у цивільних та арбітражних справах, експертиз в позасудовому провадженні тощо.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также