Парламенту предлагают одобрить прожиточный минимум на 2003 год в размере 361,47 грн.

17.09.2002, 11:21

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам социальной политики и труда предлагает парламенту принять за основу проект закона об утверждении прожиточного минимума на 2003 год. (укр.)

Законопроектом пропонується затвердити на 2003 рік прожитковий мінімум в розрахунку на місяць на одну особу у розмірі 361,47 грн. (що на 5,7% більше ніж у поточному році), а також окремо за представниками основних соціально-демографічних груп населення для визначення величини державних соціальних гарантій при прийнятті державного бюджету України на 2003 рік.

Члени Комітету, ухвалюючи це рішення, керувалися необхідністю забезпечити при прийнятті Державного бюджету дотримання вимог Закону України "Про прожитковий мінімум" щодо перегляду протягом бюджетного року величини прожиткового мінімум як нормативної основи для визначення кількісних параметрів системи соціального захисту відповідно до фактичного значення індексу споживчих цін.

Комітет також рекомендував парламенту прийняти за основу проект закону про встановлення розміру мінімальної заробітної плати на 2003 рік. Документом пропонується встановити з 1 січня 2003 року розмір мінімальної заробітної плати 270 грн. на місяць.

Члени Комітету рекомендували Кабінету Міністрів внести на розгляд Верховної Ради пропозиції про поетапне наближення розміру мінімальної заробітної плати до прожиткового мінімуму та про внесення змін до законів України, у нормах яких для розрахунків застосовується мінімальний розмір заробітної плати.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также