"Нафтогаз Украины" начал газификацию сел Николаевской, Сумской и Черновицкой областей

17.03.2004, 11:03

НАК "Нафтогаз Украины" начал реализацию комплексной программы по газификации населенных пунктов в Николаевской, Сумской и Черновицкой областях. (укр.)

На виконання доручення Президента України про газифікацію Софронівського монастиря та села Нова Слобода Путивльського району Сумської області, фахівці НАК "Нафтогаз України" спільно з місцевими пошуково-дослідними, проектними та будівельними організаціями розробили техніко-економічне обґрунтування проекту. Протягом року компанія збудує 32-км газопровід вартістю 5,5 млн. грн.

Згідно рішення голови правління НАК "Нафтогаз України" Юрія Бойко, у 2004 році буде здійснено будівництво газопроводів-відводів до сіл Українка, Бармашово, Зайчевське, Воровське, Комсомольське, Партизанське та розподільчих мереж у селі Зелений Гай Жовтневого району Миколаївської області. Для реалізації проекту Компанія збудує 37,25 км газопроводів вартістю 2,2 млн. грн.

У Чернівецькій області "Нафтогаз України" підведе природний газ до сіл Несвоя та Балківці Новоселицького району. Газифікація цих населених пунктів дозволить вирішити й питання газопостачання у села сусіднього Хотинського району. Орієнтовна вартість робіт із прокладення газопроводу становитиме 1,1 млн. грн. Компанія також погодила звернення народних депутатів та голови Чернівецької облдержадміністрації щодо сприяння у будівництві магістрального газопроводу Мамалига-Стальнівці-Несвоя.

Газифікація населених пунктів України, яку здійснює НАК "Нафтогаз України", носить не лише бізнесовий, а й соціальний характер. У програмі стратегічного розвитку Компанії стабільне та надійне постачання газу населенню є одним з головних напрямків діяльності.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також