"Нафтогаз Украины" увеличил уровень уплаты налогов и сборов

23.03.2004, 11:24

В январе-феврале 2004 года НАК "Нафтогаз Украины" уплатил в бюджеты всех уровней налогов и сборов на 4,8% больше, чем в соответствующий период прошлого года. (укр.)

За оперативними даними на 1 березня 2004 року, компанія перерахувала до бюджетів всіх рівнів 1028,3 млн. грн. податків і зборів, в т. ч. 64,6 млн. грн. за статтею "вивізне мито на експорт газу". У січні-лютому 2003 року Компанія сплатила 980,9 млн. грн. податків та зборів.

НАК "Нафтогаз України" також перевиконала план із сплати податків та зборів до Державного бюджету України за підсумками січня-лютого 2004 року на 4,9%. В структурі НАК "Нафтогаз України" найбільше перевиконали плани із сплати податків та зборів ВАТ "Укртранснафта" (на 60,5%), Дочірня компанія "Укртрансгаз" (на 41,1%).

Слід відзначити, що НАК "Нафтогаз України" виконала податкові зобов'язання перед Державним бюджетом на фоні введення у 2004 році за пропозицією голови Бюджетного комітету ВР Петра Порошенка 10% мита на експорт природного газу з України, що призвело до скорочення обсягів експорту газу в I кв. 2004 року.

Усвідомлюючи соціальну відповідальність перед державою, підприємства НАК "Нафтогаз України" забезпечили перевиконання поточної податкової бази на 44,6 млн. грн. у 2004 році.

НАК "Нафтогаз України" не вдалося в повному обсязі виконати зобов'язання по сплаті рентної плати за транзитне транспортування природного газу з причини не отримання коштів субвенції, яка надається адміністративно-територіальним одиницям для проведення розрахунків за спожиті пільговими категоріями населення енергоносії. Станом на 1 березня 2004 р. НАК "Нафтогаз України" сплатила 388,2 млн. грн. за статтею рентна плата за транспортування природного газу, що становить 97,5% від нарахованого.

Субвенція з Державного бюджету є єдиним джерелом сплати транзитної ренти, оскільки підприємства комунальної теплоенергетики та енергогенеруючі компанії, яким переважно поставляється газ, отриманий за надання послуг по транзиту через територію України, збільшили заборгованість перед НАК "Нафтогаз України".
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також

Читайте также