"Укргазвидобування" начал установку оборудования для углубленного вывода углеводов на Тимофеевском месторождении

17.03.2004, 11:08

ДК "Укргазвидобування" начала строительство установки углубленного вывода углеводов на Тимофеевском месторождении, которое входит в состав Гадяцкого газового промысла "Полтавагазвидобування". (укр.)

Тимофіївське нафтогазоконденсатне родовище характеризується високим вмістом в природному газі конденсату, який є цінною сировиною для одержання скрапленого газу та стабільного газового бензину. З метою отримання компонентів пропан-бутанової фракції розпочато будівництво установки поглибленого вилучення рідких вуглеводнів, введення в експлуатацію якої відбудеться в 4 кварталі поточного року. ДК "Укргазвидобування" вже експлуатує аналогічну установку на Солохівському промислі.

Введення в дію високопродуктивних технологій по переробці газу та газового конденсату є одним з пріоритетів Компанії. Проектна потужність установки дозволить щорічно виробляти 64,6 тис. тонн скрапленого газу і 46, 6 тис. тонн стабільного газового бензину безпосередньо на Тимофіївському родовищі, що зекономить кошти Компанії, які сьогодні витрачаються на транспортування газового конденсату до Селещинського цеху стабілізації конденсату.

Загальна вартість будівництва установки поглибленого вилучення рідких вуглеводнів складе 52 мільйони гривень, а термін її окупності не перевищить 3 років. Фінансування будівельних робіт на Тимофіївському родовищі здійснюється за власні кошти ДК "Укргазвидобування".

Тимофіївське родовище, введене в експлуатацію у 1978 році, знаходиться у західній частині Дніпровсько-Донецької западини на території Полтавської області. За період експлуатації з родовища вилучено 2,9 млн. тонн газового конденсату та 154 тис. тонн нафти. Щодобовий видобуток газового конденсату сьогодні складає 612 тонн. Всі обсяги видобутого конденсату в режимі сайклінг-процесу повертаються для підтримання пластового тиску родовища.
По материалам пресс-службы ДК "Укргазвидобування".

Читайте також