В Киеве прошло совещание по вопросам достройки Хмельницкой и Ривненской АЭС

25.03.2004, 11:12

Правительство Украины использует все средства для введения в действие второго блока на Хмельницкой и четвертого блока на Ривненской атомных электростанциях согласно плану. (укр.)

25 березня в Києві за участю прем'єр-міністра України Віктора Януковича відбулася нарада з питання добудови енергоблоків на Хмельницькій та Рівненській АЕС.

Відкриваючи нараду, глава уряду сказав: "Питання добудови цих блоків має стратегічне значення для України, і в цьому році є всі передумови це питання вирішити".

Віктор Янукович наголосив, що сьогодні важливо проаналізувати ситуацію, з урахуванням наданої інформації прорахувати слабкі місця і зробити необхідні уточнення. "Ми повинні постійно моніторити ситуацію і бачити, як виконуються наші домовленості", - підкреслив прем'єр-міністр.

В інтерв'ю журналістам по завершенні наради віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв повідомив, що в ході наради були розглянуті графіки фінансування та добудови блоків. "Є проблеми, зокрема в частині фінансування добудови ліній видачі потужностей на Рівненський АЕС. Дано доручення прем'єр-міністром відпрацювати проект постанови Кабінету Міністрів з приводу джерел фінансування цієї добудови", - сказав він.

А. Клюєв підтвердив наміри Уряду ввести в експлуатацію нові блоки на атомних станціях згідно з існуючим графіком. "У нас по графіку введення в експлуатацію блоку на Хмельницької АЕС - серпень місяць, на Рівненській - вересень. Зараз хмельницький йде по графіку, по рівненському відстаємо на один тиждень. Але після того, як почалося більш інтенсивніше фінансування за рахунок державного бюджету, у найближчий час ми увійдемо у графік добудови хмельницького", - зазначив віце-прем'єр-міністр.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також

Читайте также