Открыта очередная АЗС "Нафтогаз-Экоил" в Киеве

25.03.2004, 13:38

НАК "Нафтогаз Украины" совместно с нефтяной компанией "Экоил" сегодня, 25 марта, открыли очередную АЗС под брендом "Нафтогаз-Экоил" в Киеве на проспекте Ватутина, 16. (укр.)

Ця станція стала другою у столиці України, що повністю переоформлена відповідно до корпоративного стилю "Нафтогаз-Екоіл".

Нова станція міського типу розташована поблизу потужної транспортної розв'язки і обслуговуватиме транспорт, що рухається з центру Києва до мікрорайону Троєщина. До комплексу АЗС входять магазин автомобільних і супутніх товарів та кафе.

Нова станція "Нафтогаз-Екоіл" розрахована на продаж 4-х типів автомобільних бензинів включно з А-98 та дизельного пального виробництва Шебелинського ГПЗ. Одночасно вона обслуговуватиме до 4 автомобілів.

Першу АЗС "Нафтогаз-Екоіл" було відкрито у Києві в жовтні минулого року. До кінця квітня планується переоформлення у корпоративні стандарти "Нафтогаз-Екоіл" що двох автозаправних станцій у Києві.

Спільний проект "Нафтогаз-Екоіл" було започатковано в жовтні 2003 року. Його метою є інтеграція мережі АЗС, що належить НК "Екоіл" з виробником нафтопродуктів - ДК "Укргазвидобування" НАК "Нафтогаз України". Під єдиний бренд "Нафтогаз-Екоіл" переводяться усі 40 автозаправні станції НК "Екоіл".

Загалом до мережі НАК "Нафтогаз України" входить 124 автозаправні станції у 11 областях України. Зокрема у Харківській області під прапорами Компанії працюють 52 автозаправні станції, у Києві та Київській області - 27, Полтавській - 17, Львівській - 5, Сумській та Житомирській - по 4, Чернівецькій, Кіровоградській, Закарпатській, Волинській та Херсонській - по 3.

Через мережу фірмових АЗС "Нафтогаз України" реалізуються неетильовані бензини А-80, А-92, А-95 та А-98 та дизельне пальне виробництва Шебелинського ГПЗ, який є основним виробником нафтопродуктів у структурі Компанії.

Завод виробляє нафтопродукти за технологією та на обладнанні американської компанії UOP і не застосовує в процесі їх виробництва добавки та присадки, що містять свинець. Шебелинський ГПЗ є єдиним виробником моторних палив в Україні, потужності якого завантажені на 100%.

Раніше "Нафтогаз України" заявляв про намір створити мережу зі 150 АЗС, але виступаючи на відкритті станції у Львові наприкінці лютого керівник Компанії Юрій Бойко повідомив, що до кількість фірмових заправок буде збільшено до 200.

В поточному році Компанія має намір розпочати будівництво власних АЗС, а планує придбати кілька існуючих об'єктів інфраструктури реалізації нафтопродуктів.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також

Читайте также