В Украине с визитом находится китайская военная делегация

23.06.2005, 12:06

Украинские и китайские военные обсудят возможности подготовки кадров для Народно-Освободительной Армии Китая в высших военных учебных заведениях Украины. (укр.)

В Україну з візитом прибула делегація начальників військових інститутів та училищ Військово-Повітряних Сил та Ракетних військ стратегічного призначення Народно-Визвольної Армії Китайської Народної Республіки.

Основна мета візиту представників китайської військової делегації полягає в ознайомленні із системою військової освіти в Україні, налагодженні прямих контактів між вищими військовими навчальними закладами ЗС України та Народно-Визвольної Армії Китаю, а також узгодження питань щодо підготовки китайських військових фахівців у вищих військових навчальних закладах України.

Перебуваючи в Україні, представники китайської військової делегації, яку очолює заступник начальника Головного управління бойової підготовки Генерального штабу Народно-Визвольної Армії Китаю генерал-майор Юй Цінцзі, відвідають Національну академію оборони України. Китайські гості ознайомляться з її структурою, системою підготовки кадрів, організацією наукової та науково-технічної діяльності цього провідного вищого навчального закладу ЗС України. Крім того, китайські гості відвідають Центр імітаційного моделювання академії, де спостерігатимуть за ходом воєнно-історичної гри, Центр вироблення рішень Президентом України з питань національної безпеки та Центр підготовки офіцерів для багатонаціональних штабів.

Варто додати, що, починаючи з 2004 року, на оперативно-стратегічному та оперативно-тактичному факультетах Національної академії оборони України вже здійснюється підготовка кадрів для Народно-Визвольної Армії Китаю. На сьогодні тут навчаються два китайських офіцери.

Програмою візиту також заплановано відвідування китайськими військовими Харківського університету Повітряних Сил ЗС України, Центру бойової підготовки Повітряних Сил у Миколаєві, винищувальної авіаційної бази Повітряних Сил у Миргороді та навчально-тренувального центру Повітряних Сил на Київщині.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також