А. Гриценко: после вступления в НАТО ядерного оружия в Украине не будет

30.06.2005, 18:45

Министр обороны Украины Анатолий Гриценко заверяет, что после вступления Украины в НАТО на ее территории ядерное оружие размещено не будет. (укр.)

"Я хочу усіх заспокоїти. Після вступу України в НАТО на території нашої держави ядерної зброї не буде". Про це заявив Міністр оборони України Анатолій Грищенко, перебуваючи з робочою поїздкою у Запорізькій області.

По-перше, за словами Анатолія Гриценко, Україна, яка за власним бажанням відмовилася від ядерної зброї, ні в якому разі не погодиться аби на її землі розміщувалася ядерна зброя інших держав. І по-друге, в цьому не має такої потреби, адже ядерна зброя може застосовуватися з різних відстаней.

Анатолій Гриценко також підкреслив, що на сьогодні НАТО - це структура, яка має воєнно-політичний характер і зараз переймається питаннями не колективної оборони, як це було в роки "холодної війни", а питаннями спільної протидії тим викликам, які є сьогодні актуальними у світі: нелегальна міграція, наркоторгівля, міжнародний тероризм тощо.

Щодо допомоги НАТО Збройним Силам України керівник вітчизняного оборонного відомства поінформував, що вже погоджено питання втричі збільшити розмір фінансової допомоги на реалізацію програми адаптації військовослужбовців, які звільняються в запас або у відставку. З цією метою в Одесі буде відкрито Центр соціальної адаптації військовослужбовців.

- Це пов'язано з допомогою Україні у вирішенні тих проблем, які є для неї пріоритетними. Є партнери, які згодні нам допомагати. І я вважаю, що це корисні напрями співпраці, - зазначив Анатолій Гриценко.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також