Делегация ВМС Украины находится с визитом в Сербии и Черногории

29.06.2005, 14:33

В порту Котор (Сербия и Черногория) с дружественным визитом находится корабль управления "Славутич" с командующим Военно-Морских Сил Вооруженных Сил Украины вице-адмиралом Игорем Князем на борту. (укр.)

Перебуваючи у Которі, в мерії міста відбулася протокольна зустріч віце-адмірала Ігоря Князя із заступником мера паном Желько Абрамовичем і заступником начальника Генерального штабу Збройних Сил Сербії і Чорногорії з Морських Сил контр-адміралом Слободаном Райчевичем.

Як відзначив під час зустрічі заступник мера пан Желько Абрамович, керівництво і мешканці міста Котор раді вітати українських моряків і висловив сподівання, що візит командувача й українського корабля стане добрим поштовхом у розвитку подальших дружніх відносин між двома країнами.

Заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил Сербії і Чорногорії з Морських Сил контр-адмірал Слободан Райчевич також наголосив на важливості візиту з точки зору активізації співробітництва флотів і військових відомств двох країн загалом.

У свою чергу, командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірал Ігор Князь подякував за теплий прийом та підкреслив, що український народ і народ Сербії і Чорногорії, як і усі слов'янські народи, завжди жили у мирі, і що сьогоднішній візит є дуже важливим для подальшого розвитку стосунків.

28 червня керівництво міста Котор та флоту Сербії і Чорногорії взяли участь в урочистостях, які відбулися на "Славутичі" з нагоди Дня Конституції України, а оркестр ВМС України виступив з концертною програмою на одній з центральних площ міста.

Програмою візиту також передбачені відвідування віце-адміралом Ігорем Князем і офіцерами корабля управління військово-морської бази ВМС Сербії і Чорногорії у місті Тіват.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також