Министры обороны Украины и Азербайджана обсудили вопросы военного сотрудничества

24.06.2005, 16:11

23 июня Министр обороны Украины Анатолий Гриценко встретился со своим азербайджанским коллегой генерал-полковником Сафаром Абиевым. (укр.)

Переговори відбулися в Баку, де літак, на якому українська військова делегація прямувала в Душанбе для участі у черговому засіданні Ради міністрів оборони країн-учасниць СНД, здійснив технічну посадку для дозаправлення.

Під час зустрічі керівники військових відомств двох країн обговорили питання подальшого розвитку військового, військово-технічного та воєнно-політичного співробітництва між збройними силами України та Азербайджану.

Зокрема, глави оборонних відомств домовилися про створення не території Азербайджану центру підготовки льотчиків винищувальної авіації, в якому фахівці Повітряних Сил ЗС України з використанням українських літаків навчатимуть азербайджанських пілотів. Вже найближчим часом для узгодження необхідних питань щодо реалізації цієї ініціативи до Азербайджану прибуде робоча група на чолі з командувачем Повітряних Сил ЗС України генерал-полковником Анатолієм Торопчиним.

Також Анатолій Гриценко запропонував генерал-полковнику Сафару Абієву розглянути можливості українських вищих військових закладів для підготовки кадрів для азербайджанських збройних сил.

Користуючись нагодою, Міністр оборони України поздоровив свого колегу з днем збройних сил Азербайджанської Республіки, який відзначається сьогодні.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також