УКРАИНСКИЕ ВОЕННЫЕ КОРАБЛИ ПРИМУТ УЧАСТИЯ В ПОИСКОВО-СПАСАТЕЛЬНЫХ УЧЕНИЯХ НАТО

14.06.2005, 11:14

Для участия в поисково-спасательных учениях Военно-Морских Сил НАТО "Сорбет Ройал - 2005" из Севастополя вышел отряд кораблей украинского военного флота. (укр.)

Для участі у пошуково-рятувальному навчанні Військово-Морських Сил НАТО "Сорбет Ройал - 2005", яке розпочнеться 17 червня в територіальних водах Італії, із Севастополя під прапором командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України вийшов загін кораблів вітчизняного військового флоту.

До складу загону кораблів включено корабель управління "Славутич" з рятувально-десантною групою морської авіаційної бригади та курсантами Севастопольського військово-морського інституту ім. П. С. Нахімова, а також рятувальний буксир "Кременець" з командою водолазів Центру пошуково-рятувальних операцій ВМС України.

Похід кораблів особисто очолює командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірал Ігор Князь. На переході морем до італійського узбережжя екіпажі наших кораблів відпрацюють завдання зі сумісного плавання, маневрування кораблів, проведуть тренування зі зв'язку тощо.

Пошуково-рятувальне навчання Військово-Морських Сил НАТО "Сорбет Ройал - 2005" проходитиме з 17 червня по 2 липня в тридцятимільному морському районі в затоці неподалік італійського міста Таранто. У маневрах візьмуть участь підводні човни, кораблі, рятувальні судна, морська авіація та рятувально-пошуково-десантні групи військових флотів Великої Британії, Іспанії, Італії, Нідерландів, Туреччини, України та Росії.

Основна мета проведення "Сорбет Ройал - 2005" полягає у відпрацюванні за стандартами Північноатлантичного альянсу дій багатонаціональних військово-морських сил під час рятування екіпажу аварійного підводного човна.

Навчання заплановано провести у п'ять етапів, в ході яких військові моряки країн-членів і партнерів Альянсу проведуть базову підготовку екіпажів, відпрацюють питання пошуку ушкодженого підводного човна, порятунку його екіпажу за допомогою водолазів, а також шляхом стикування з підводним човном глибоководних рятувальних апаратів, евакуації екіпажу з поверхні моря вертольотами і рятувальними суднами. Таких епізодів буде проведено декілька. В них братимуть участь підводні човни "Долфін" ВМС Нідерландів, "Сірокко" ВМС Іспанії, "Локобурдо" ВМС Італії та "Превезе" ВМС Туреччини.

Очікується, що під час перебування в Італії, командир походу українських військових кораблів - командувач ВМС ЗС України віце-адмірал Ігор Князь проведе низку робочих зустрічей з командувачами військових флотів країн-учасниць навчання та командуванням Об'єднаних Військово-Морських Сил НАТО у Північній Європі.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також