В Украине работают четыре группы иностранных военных инспекторов

15.06.2005, 11:52

В соответствии с международными обязательствами Украины в области контроля над вооруженными силами и вооружением на территории нашей страны работают сразу четыре иностранные инспекционные группы. (укр.)

Одразу чотири групи іноземних верифікаторів перебувають на території України з метою проведення інспекцій військових об'єктів. Перевірки відбуваються у рамках міжнародних зобов'язань нашої держави, яка є активним учасником низки міжнародних договорів у сферах зменшення загрози, зміцнення безпеки і довіри та контролю за збройними силами й озброєнням.

Зокрема, відповідно до Договору з відкритого неба, міжнародна інспекційна група ФРН та Франції здійснить спостережний політ над територією України. На літаку OS-100 інспектори проведуть аерофотозйомку українських військових об'єктів.

Інспекційна група США працює в одній із механізованих бригад Південного оперативного командування, де, відповідно з Договором про звичайні збройні сили в Європі, перевірить кількість та види техніки і озброєнь, чисельність особового складу та територіальну інфраструктуру з'єднання.

Інспекцію оголошеного місця, тобто про військовий об'єкт, який підлягатиме перевірці, приймаючій стороні повідомляється лише після прибуття інспекторів, проведуть в Україні болгарські верифікатори.

У цей же час представники Угорщини проінспектують територію нашої держави, прилеглу до українсько-угорського кордону. Даний захід проводиться згідно з Угодою урядів України та Угорської Республіки щодо зміцнення довіри, безпеки та розвитку двосторонніх зв'язків.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також