На Яворивском полигоне пройдут многонациональные тактические учения батальонного уровня

16.06.2005, 16:33

В многонациональных тактических учениях батальонного уровня "Кооператив Бест Еффорт-2005", которые пройдут на Яворивском полигоне, примут участие более 1000 военнослужащих из 22 стран мира. (укр.)

19 червня на Яворівському загальновійськовому полігоні Західного оперативного командування (Львівська область) розпочинається багатонаціональне тактичне навчання батальйонного рівня "Кооператив Бест Еффорт-2005".

У маневрах, які проводитимуться в рамках програми НАТО "Партнерство заради миру", візьмуть участь більше 1000 військовослужбовців з 22 країн світу.

Головна мета "Кооператив Бест Еффорт-2005" - досягнення взаємосумісності військових підрозділів збройних сил країн-членів та партнерів Північноатлантичного альянсу під час проведення міжнародної операції з підтримання миру.

В урочистій церемонії відкриття навчання візьмуть участь командувач військ Західного оперативного командування генерал-лейтенант Михайло Куцин, командувач Сухопутних військ Об'єднаного командування НАТО в Південній Європі тризірковий генерал збройних сил Іспанії Інго Перес Наваро.

На період проведення "Кооператив Бест Еффорт-2005", яке триватиме до 30 червня, на Яворівському полігоні посилено заходи безпеки. Доступ сторонніх осіб на територію навчального центру суворо обмежується.

Напередодні навчання командувач військ Західного оперативного командування генерал-лейтенант Михайло Куцин звернувся до мешканців Яворівщини та населення Львівської області. У своєму зверненні він порекомендував місцевому населенню утриматися від відвідування територій, прилеглих до Яворівського загальновійськового полігону. З метою максимального забезпечення виконання вимог до збереження життя і здоров'я громадян суворо забороняється несанкціоновано пересуватись територією полігону, рибалити, полювати, збирати гриби та ягоди, заготовляти дрова, косити трави, влаштовувати пікніки.

- Прошу вас не наражатися на небезпеку. Особливу увагу зверніть на контроль за дітьми, - наголосив у своєму зверненні генерал-лейтенант Михайло Куцин.

У той же час наслідки військової діяльності в ході проведення навчання будуть жорстко контролюватися екологічними та спеціальними службами силових відомств держави.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також