Состоялся визит украинской военной делегации в Беларусь

08.06.2005, 11:15

Широкий круг вопросов двустороннего сотрудничества в области военного и военно-технического сотрудничества обсуждались во время визита в Беларусь командующего Воздушных сил Вооруженных Сил Украины. (укр.)

З Республіки Білорусь повернулася українська військова делегація на чолі з командувачем Повітряних Сил ЗС України генерал-полковником Анатолієм Торопчиним.

Перебуваючи у Мінську, генерал-полковник Анатолій Торопчин провів робочу зустріч з командувачем Військово-Повітряних Сил і Протиповітряної оборони Республіки Білорусь генерал-лейтенантом Олегом Паперовим. В ході зустрічі сторони обговорили широке коло питань двосторонньої співпраці у галузі військового та військово-технічного співробітництва. Зокрема, щодо проведення модернізації зенітних ракетних комплексів, систем радіотехнічного озброєння, автоматизованих систем управління.

Також розглядалися і обговорювалися питання обміну інформацією про повітряну обстановку між органами управління видів збройних сил обох держав, контролю за порядком використання повітряного простору, а також щодо використання полігонів Збройних Сил Республіки Білорусь в інтересах Повітряних Сил ЗС України.

Крім того, генерал-полковник Анатолій Торопчин та генерал-лейтенант Олег Паперов розглянули можливість підготовки кадрів у військових навчальних закладах двох країн.

Перебуваючи у Білорусі, представники української військової делегації також зустрілися з керівництвом Державного воєнно-промислового комітету Республіки Білорусь та відвідали низку підприємств оборонно-промислового комплексу, де ознайомилися з потужностями щодо модернізації літаків МіГ-29 та тренажерів для літаків Л-39.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також